Ochrana žaludku při refluxu - pantoprazol (apo-panto), či ulcogant?

Dobrý den pane doktore, mám ještě doplňující otázku k dotazu 59296: Bylo by pro mě řešení přejít v léčbě mé 3 leté mírné chronické gastritidy z APO-PANTO, který mi zřejmě dělá zmiňované problémy na Ulcogant? O léku jsem se dočetla nedávno - jak účinkuje, má nějaké vedlejší účinky při dlouhodobějším podávání? Předem moc děkuji za Váš názor, CH.

Odpověď odborníka:

Vážená paní Tamaro, vzhledem k rozdílnému účinku obou léčivých přípravků záleží na úlevě, kterou Vám přinese užívání jednoho z nich, nebo obou současně. Doporučuji Vám řídit se doporučením Vašeho gastroenterologa, který zřejmě dává přednost modernímu způsobu ochrany žaludeční sliznice, tj. pomocí pantoprazolu, snižujícího kyselost žaludeční šťávy. Ulcogant určitými způsoby chrání žaludeční sliznici před působením žaludeční šťávy, jejíž kyselost však neovlivní. S pozdravem, Milan Hrubý.

MUDr. Milan Hrubý
MUDr. Milan Hrubý

Specializace: Nefrologie

Poradna uLékaře.cz

Nečekejte a poraďte se ihned s naším lékařem!

Rychlá odpověď

již do 6 hodin

Za pár kaček

již od 29 Kč

A bez čekání

žádné čekárny a nemocnice

Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: