Ochrání antikoncepce před otěhotněním?

Dobrý den, mám takový problém. Před dvěma dny jsem spala poprvé se svým přítelem a on se do mě udělal a já mám strach že můžu být těhotná. Antikoncepci beru pravidelně, ale stejně mám strach že to neochrání před početím.

Odpověď odborníka:

Dobrý den, účinnost jednotlivých metod (nejen léků) antikoncepce se hodnotí. Stejně jako u všech léků - na rozdíl od volně prodejních doplňků nebo alterantivních postupů u různých zdravotních stavů. Pravděpodobnost otěhotnění je u předepisované "tabletové" antikoncepce velice nízká, bez ohledu na její konkrétní název. Její účinnost mohou snížit jen výimečně jiné léky nebo některé bylinné čaje. Zdraví Luboš Janů

MUDr. Luboš Janů Ph.D.
MUDr. Luboš Janů Ph.D.

Specializace: Psychiatrie
Pracoviště: Ambulance Smrková ulice, Plzeň

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: