Očkování

Dobrý večer, velmi Vás prosím o radu. Syn byl očkován hexavakcinou, ale ještě neměl pořádně zahojenou jizvičku po očkování TBC /v šesti měsících/, trochu mu hnisala. Může to být problém, může se mu něco stát? Nevím, jestli to viděla dětská lékařka. Já sama jí to neřekla, nevěděla jsem, že by to mohl být problém, až jsem si to přečetla na internetu, že to problém je, nezahojená jizva, že by se vůbec nemělo očkovat. Myslíte, že to na synovi nezanechá nějaké následky? Děkuji a krásný večer.

Odpověď odborníka:

Dobrý den, jizvička by sice měla být pokud možno již nehnisající (hojit se bude ještě dlouho, na naprosté zahojení se nečeká, stačí, když je jizva klidná), neboť pokud hnisá, může být aktivní a mohlo by dojít i prudší reakci imunitního systému = prudší reakci na očkování vč.horeček, zhoršení jizvy, prodloužení hojení jizvy pod. Ale stát se to nemusí. Pokud očkování syn zvládl dobře a pokud se jizvička nezhoršila, můžete být zcela klidná a jen oznámit stav paní doktorce, aby jizvu dodatečně prohlédla.

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
 
 
Punkce odhalí příčinu vzniku„vody v koleni“
Články: Punkce odhalí příčinu vzniku„vody v koleni“
Oteklý bolestivý kloub...
Karpalní tunel
Články: Karpalní tunel
Bolest v oblasti zápěstí...
Alergik a topení – boj, který lze vyhrát
Články: Alergik a topení – boj, který lze vyhrát
Ústřední topení a radiátory...
Pěšky nebo na kole - Tipy na výlety
Naposledy čtené:
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou

 celý článek
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou


x