Očkování a kojení

Dobrý den,chci se nechat očkovat proti žloutence typu A i B,jenže svojí 4měsíční dceru kojím. Moje obvodní Dr.mi řekla,že to nepotřebuji,že stejně nikam nechodím a že když kojím ,že se to asi nemůže. Já bych se ale přesto chtěla nechat očkovat,na internetu jsem se dočetla,že nebylo prokázáno,že by se vakcína mohla dostat do mléka,ale říkám si ,co když ano. Jaký na to prosím máte názor? Mám se nechat očkovat nebo to odložit? Děkuji za odpověď

Odpověď odborníka:

Dobrý den, očkování během kojení je možné, dle doporučení většiny producentů vakcín nepředstavuje pro kojené dítě významné riziko, takže pokud na očkování z opodstatněných důvodů trváte, tak jej podstupte.

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: