Očkování tbc a hexavakcíny u miminka

Dobrý den, při propuštění z porodnice očkovali malého na TBC a reakce do 3 měsíce pomalu žádná, jen taková malinká boulička pod kůží, ale pomalu to nebylo vidět jen na pohmat. Kalmetizační sestra napsala do očkovacího průkazu neznatelné a řekla, že dětská doktorka může dále očkovat. Ta ho očkovala do stehna a ramínko se začervenalo a malinko se nalilo. Při druhé návštěvě u dětské doktorky jsem jí na to upozorňovala, že se mu začíná to ramínko bolavět a i přes to ho opět očkovala druhou dávkou. Nyní na 3 dávku jsme šli a ramínko měl velice nateklé do puchýře a sama dětská doktorka řekla, no máš to teda hodně a opět aplikovala 3 dávku, bez ohledu na to, že má takto prudkou reakci na ramínku. Je to asi 3 týdny od 3 dávky a já musela na plicní a tam mu ramínko propichovali, měl to moc veliké, zateklé a plno hnisu. Nyní je mu 7 měsíců. Je to normální, že reakce proběhla v průběhu očkování a zda postup dětské doktorky poroběhl správně!!!!! Hodně jsem četla, že se nesmí očkovat, pokud reakce u TBC není zhojena. Mám strach o zdraví malého syna, aby mu to nějak neublížilo, když to proběhlo to očkování takovýmto způsobem. Moc prosím o radu a váš názor. Moc a moc děkuji a nashledanou

Odpověď odborníka:

Dobrý den, reakce Vaše synka je sice trošku vzácná, nicméně však není zcela neobvyklá. O jeho zdraví tedy nemusíte mít strach. Očkování hexavakcínou pak pravděpodobně proběhlo přesně podle očkovacího kalendáře, takže komplikace by hrozit neměly. Hezký den.

 
Líbí se vám odpověď?
-6 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: