Oddálení ms pomocí ha

Dobrý den, chtěla bych se zeptat jestli mohu nasadit ha 15.den cyklu s tím, že se menstruace dostaví až po dobrání posledního prášku? Od Nového roku jsem ha vysadila tudíž už jsem nebrala antikoncepci. Ms přišla po 28 dnech. Ale naskytla se možnost jet na hory a bohužel bych ms měla dostat v tom týdnu na dovolené. Teď se neptám na účinnost ha (vím o tom, že nebudu chráněná), ale zbylo mi jedno platíčko, tak jsem si dnes dala první prášek. Měla by ms dorazit až po dobrání? Pokud nevíte mohl byste mi říct aspoň procentuálně jestli by neměla dorazit dřív?

Odpověď odborníka:

Dobrý den. Odsunutí menstruace pomocí HA je samozřejmě možné. Většinou ale u žen, které HA berou pravidelně. Jistá možnost je i ve Vašem případě, ale vše záleží na typu HA, kterou máte - tedy na složení jednotlivých prášků. Obvykle se menstruace u žen, které HA nemají, oddaluje tabletami Norethisteronu apod. Pokud jste léky již nasadila, rozhodně nejezte celé plato, ale užívejte jen po dobu dovolené, pak vysaďte.

MUDr. David Neubert
MUDr. David Neubert

Specializace: Gynekologie a porodnictví
Pracoviště: NEUMED gynekologická ambulance s.r.o.

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: