Odstranění polypu při kolonoskopii

Dobrý den pane doktore, chtěla bych se na Vás obrátit s násl. dotazem. 10.4. jsem byla na kolonoskopickém vyšetření. P.r. bez patologie, kolonoskopem na vrcholu ampuly drobný polyp – snesen kleštěmi, dále se postupně dostáváme kolonoskopem na dno céka – ojediněle divertikly sigmatu, a drobný polyp col. ascendens – snesen kleštěmi, jinak bez patologie. Zá: kompletní kolonoskopie, drobný polyp rekta a drobný polyp ascendens – sneseny kleštěmi na histologii. Občas mi pobolívá břicho, ale to se mi stává od páteře, že bolesti vystřelují. Je možné, že po takovovém odstupu po kolonoskopii by mohly být potíže ? Za jakou dobu vlastně mohou komplikace po kolonoskopii a odstranění polypů nastat? Jinak problémy se stolicí , krvácení apod. nemám. Mám za to, že by komplikace vznikly třeba do 24 hodin,to je názor lajka, takže se obracím na odborníka. Děkuji za odpověď a za čas, který věnujete mému dotazu. Ing. M.K.

Odpověď odborníka:

Dobrý den, máte pravdu, že většina možných komplikací po endoskopii se projeví dříve, do několika dnů. Jelikož se při vyšetření do střeva nafukuje dost vzduchu bolesti opravdu být mohou. Důležitější je, jestli se stav zlepšuje, nebo se naopak obtíže zhoršují. Pokud se zhoršují, běžte raději ihned na kontrolu na ambulanci, kde Vám vyšetření prováděli.

MUDr. Petr Majtan
MUDr. Petr Majtan

Pracoviště: Chirurgická klinika Fakultní Nemocnice Motol

 
Líbí se vám odpověď?
+5 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: