Odstranění pihy v obličeji

Dobrý den, asi před 3/4 rokem mi napsal kožní lékař "žádanku" na odstranění pihy v obličeji. Znaménko je větší, takže musí být odstraněno chirurgicky + je tam připsáno, že má být posláno na histologii. Je to stále platné (i po takové době) nebo si musím dojít pro nové doporučení od kožního lékaře? A platí se za takový zákrok, když nejde jen o kosmetikou úpravu (piha svrbí a často krvácí při holení)? A poslední věc, je pravda, že se takovéto zákroky musí provádět v zimním období? Děkuji za odpovědi.

Odpověď odborníka:

Záleží na konkrétním pracovišti, ale ve většině případů platí, že po takto dlouhé době je již žádanka neplatná. Pokud jde o zákrok ze zdravotních důvodů, nic neplatíte. Po výkonu je třeba řadu týdnů nevystavovat obličej slunci, proto je vhodné zimní období.

MUDr. Eva Dogoši
MUDr. Eva Dogoši

Specializace: Dermatovenerologie
Pracoviště: Soukromá kožní ambulance

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Nové téma | zodpovězené dotazy
Pihy na obliceji | Od: Miroslav | 6.8.2015 16:16
Dobrý den.
Již od mala se mi začali vytvářet pihy na obličeji.
Čim jsem byl starší,tim se mi jich začalo objevovat vic.
Větší, menší,některe světle, některe tmavší..
Je jich okolo 25..
A na vzhledu to právě moc nepřidává..
Chci se proto zeptat,jestli by jste doporučil/a odstranení
alespoň těch větších ..

Děkuji za odpověď.
reagovat
re:Pihy na obliceji | Od: uLékaře.cz | 7.8.2015 10:10
Dobrý den, děkujeme za dotaz. Avšak aby Vám lékař
mohl odpovědět, poprosím Vás, abyste dotaz
zkopíroval a vložil jej přímo do poradny na těchto
stránkách:http://www.ulekare.cz/poradna-
rozcestnik.
V poradně se Vám bude lékař věnovat.

Děkujeme a doufáme, že vše bude v pořádku.
reagovat
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: