Odstranění štítné žlázy

Velice prosím o odpověď. Synovi (33 let) bude odstraněná štítná žláza. Co prosím Vás znamená zpráva :" V nátěrech na pozadí krve s koloidem jsou zachyceny hojné místy nepravidelné větší buňky s velkým jádrem a patrným jadérkem, místy s objemnější cytoplazmou. Nález je suspektní z nádorové léze s nejistým biologickým chováním. Doporučujeme bioptické ověření léze". Znamená to prosím, že nález je karcinogenní? Velice děkuji

Odpověď odborníka:

Milá Libuše, předpokládám, že nález se vztahuje k mikroskopickému vyšetření vzorku z punkce. Nález je podezřelý, není tedy jistota o tom, že by byl nebo nebyl zhoubný. To bude možné říct až po mikroskopickém vyšetření odoperované štítné žlázy. Odstranění celé žlázy je v tomto případě standardní postup. I kdyby se zhoubný nádor štítné žlázy potvrdil, není nic ztraceno. Většina těchto nádorů je dobře léčitelná a často jsou úplně vyléčitelné. Držím palce.

MUDr. Markéta Macková
MUDr. Markéta Macková

Specializace: Všeobecné lékařství
Pracoviště: Praktická lékařka v Třebíči

 
Líbí se vám odpověď?
+3 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Nové téma | zodpovězené dotazy
úplné odstranění štítné žlázy | Od: Miklová Anna | 20.4.2017 06:25
Mám odstraněnou celou štítnou žlázu.Důvod papilární karcinom.Nádor byl ohraničen bez invaze do okolí,uzliny , hlasivky i příštipná tělíska v pořádku,nezasaženy.Je potřeba léčba radiojodem,když nádor byl soustředěn pouze na štítnou žlázu?
reagovat
re:úplné odstranění štítné žlázy | Od: uLékaře.cz | 1.5.2017 10:05
Dobrý den,
děkujeme za dotaz. Aby Vám
lékař mohl odpovědět, poprosím
Vás,
abyste dotaz zkopírovala a
vložila přímo do poradny na
těchto stránkách:
http://www.ulekare.cz/poradna.
V poradně se Vám bude lékař
věnovat.

Děkujeme a doufáme, že vše
bude v pořádku.
reagovat
 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: