Odstranění teček laserem

Dobrý den, od dětství mám na obličeji několik tmavě hnědých teček, nevím jak je správně pojmenovat, jestli mateřská znaménka nebo pigmentové tečky, nemění svůj tvar ani barvu a nevystupují nad povrch kůže, je to prostě stejná struktura i rovina kůže jako na celé tváři, jen ta barva je hnědá místo aby byla tělová - viz. foto v příloze. Chtěla bych si je nechat odstranit laserem, ale mám velmi citlivou pokožku, tak z toho mám trochu obavy, protože mně někteří straší, že pak budu vypadat, jako bych prodělala neštovice. Hledala jsem na internetu a našla jsem, že pigmentace a tetování se dají odstraňovat alexandritovým nebo rubínovým laserem, který rozbije pigment, který se pak vstřebá a nenaruší se tímto postupem kůže, takže se nevytvoří ani jizvičky, ale nenašla jsem, jestli je tento postup možný i u tohoto mého problému - není to ani tetování, ani klasické pigmentové skvrny od sluníčka.... Erbiovým laserem si to nechci nechat odstraňovat, aby mně nezůstaly v těch místech jizvičky. Myslíte, že by bylo možné odstranit tyto moje tečky tím alexandritovým nebo rubínovým laserem nebo nějakým jiným, který nenarušuje pokožku a není po něm riziko, že zůstanou jizvičky nebo nějaké podobné jevy, vzhledem k tomu, že mám hodně citlivou pokožku (je jemná, rychle zčervená, rychle se podráždí, každé škrábnutí se dlouho hojí, snese jen určité krémy, na které je už zvyklá). Mám obavu, že když se půjdu poradit přímo do nějakého laserového centra, tak mně řeknou, že to jde i jejich laserem a žádné následky nezůstanou a přitom to nebude pravda, tak bych už chtěla jít někam přímo s tím, že si vyberu pracoviště, kde mají i mnou požadovaný laser, ale nevím, jestli jsem si vybrala správný druh laseru, kterým to půjde bez následků odstranit, tak Vás prosím o Váš názor. Děkuji.

Odpověď odborníka:

Dobrý den, toto po internetu ani s pomocí fotografie nelze zodpovědět - je nutné vidět kůži "naživo". I když zákrok laserem je velmi šetrný, nikdy Vám nikdo najisto nezaručí, že bude výsledek stoprocentní a kůže naprosto bez poskvrnky. Můžete se zkusit odmluvit na odstranění jedné skvrnky a uvidíte, jak budete na laser reagovat.

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Nové téma | zodpovězené dotazy
Nekvalitní laser v Brně | Od: LT | 16.6.2011 22:29
Toto je varování před brněnskou klinikou Yvety Štouračové, ulice Veselá 5 (Laserové centrum) kde používají hodně špatný laser, který absolutně zdevastuje kůži!! Doktorka vás pak ještě vydírá a chce z vás dostat co nejvíce peněz, pak vás pošle do pr... s celoživotními následky!!!
reagovat
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené:
 
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou

 celý článek
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou


x