Okultni krvaceni

Dobry vecer pani doktorko,chtela bych moc poprosit o Vas nazor a snad i trochu povzbudit.. Muj tatka 68 let,od kvetna postupne nechutenstvi,ale jedl,zacal ubyvat na vaze,od cervna kasel,k lekari jsme ho dostali az v zari,kdy mu byl diagnostikovan zapal plic v pravo,jak z rtg,tak i z krve.Dostal postupne troje Atb,po mesici kontrolni CT,kde byla bila smouha,podstoupil bronchoskopii,ta byla negativni,nechutenstvi,ubyvani na vaze,i kasel trva..do toho se pridal prujem,ztrata chuti k jidlu a obrovsky ubytek na vaze- do dnesni doby od cervence 35 kg.Momentalne je v nemocnici,ma infuze,porad nemuze jist a ma pocit nafoukleho zaludku.za sebou rtg plic s dalsim nalezem,ultrazvuk v poradku.krevni testy taky snad a dnes nam pani doktorka rekla,ze jim vysel pozitivni test na okult.krvaceni a bilkoviny v moci..pry ho ceka jeste gastro a kolonoskopie..Mame o nej strach a tak jsem se chtela zeptat,zda byste nam nemohla alespon z toho,co vime rict,co by mu mohlo byt..moc Vam dekuji za odpoved Katka

Odpověď odborníka:

Dobrý den, vzhledem výše popsanému stavu se endoskopická vyšetření (gastroskopie a kolonoskopie) nabízejí a jsou dle mě správným postupem. Musíme si řící narovinu,že za takto velkou ztrátou váhy v relativně krátkém období, nebude pouhý a i kdyby protrahovaný zánět plic. Na prvním místě musíme uvažovat o nadorovém onemocnění. V případě vyloučení, vy budete klidnější. Na druhou stranu v případě pozitivity vyšetření a odhalení včasných stadii rakoviny zažívacího traktu se nám zvyšuje pravděpodobnost delšího přežití pacienta a nebo i 100% vyléčení. Nedá se nic dělat a čím dříve vyšetření budou provedena, tím lépe. Přeji hodně šestí.

MUDr. Lenka Rychlovská
MUDr. Lenka Rychlovská

Specializace: Praktické lékařství
Pracoviště: Interní oddělení Svitavy

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené:
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou

 celý článek
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou


x