Pozitivní test na okultní krvácení do stolice

Dělala jsem test na okult,krvácení do stolice a byl pozitivní,zajímá m ě,zda lze z testu poznat,jestli je to zpusobeno léky nebo hemeroidy,?? abrala jsem léky na bolest zubu IBALGIN,,,asi 9 nebo 10 tablet,,,,a tak mě zajímá zda došlo k podráždění zžaludku a mohla se krev objevit v testu FAB . test na vyšetření stolice.děkuiju za odpověd.zda je možní aby byl test falešně pozitivní

Odpověď odborníka:

Boženo, ano, je možné, že po užití tohoto množní Ibalginu došlo k podráždění trávicí trubice, drobným krvácením a tedy test na okultní krvácení vyšel pozitivní, také by tato pozitivita mohla být způsobena hemoroidy, nebo i nějakou závažnější diagnozou. S jistotou nám však na tuto otázku odpoví pouze kolonoskopické vyšetření, které Vám touto cestou vřele doporučuji, opravdu jedině tak se dá zjistit, co bylo příčinou detekované krve v testu na okultní krvácení, která si jistě zaslouží další dovyšetření. Falešně pozitivní by test být neměl. S pozdravem, K. Jiříčková.

MUDr. Kristýna Jiříčková
MUDr. Kristýna Jiříčková

Specializace: Praktické lékařství
Pracoviště: Monse spol, s.r.o.

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: