Olisthesa

Dobrý večer,je mi 51let, mám už rok velké bolesti při chůzi.Vystřelují z bederní páteře do nohou, nohy mě brní a musím zastavovat, pak se stav zlepší. Navštívila jsem neurologa.Dynamické snímky L páteře :olisthesa L 4/5 v záklonu 5mm a v předklonu 7 mm, lehká spondylosa, lése diksů L4/5 a L5/S1 .Dostala jsem bederní pás a lék Gabanox 300mg na noc.Prý se to už nezlepší a mám si zvyknout. Prosím o Váš názor na léčbu popřípadě, kam se obrátit, protože zatím mi léčba nepomáhá vůbec, bolest je stále stejná.Děkuji a přeji pěkné dny. Pavla

Odpověď odborníka:

Zvolená léčba je samozřejmě správná, když nelze pomoci odstranit příčinu potíží. To však není Váš případ. Lékař zvolil léčbu, protože neví, jak dál pomoci. Přitom může mít pravdu i volbou pomocných léků. Nelze ho kritizovat. Správné by bylo navštívit lékaře, který pracuje metodou" aktivní fyzioterapii". Současně s léčebnou pomíc, zlepšením funkčních poruch, doporuščením cílených cviků , by měl být schopen poradit dávky pomocných léků proti bolesti. Je ale pravda, že tyto léky jsou spíše pro situace bez možnosti pomoci- porucha kosti např. nádorová , nedostatkem vápníku apod. U Vás je jistě možná pomoc výše uvedeným přísgtupem, v případě nedostatečného efektu, není li přítomen zánět, nádor apod,tak současná neurochirurgie pomoci může. není běžné, že když nelze zlepšit podobnou situaci, tak budeme používat léky na tlumení bolestí, to opravdu není v souladu s možnostmi moderní medicíny.

MUDr. Jiří Marek
MUDr. Jiří Marek

Specializace: Fyzioterapie
Pracoviště: Soukromá ambulance Praha, Brno - Klinika Naprapathy

 
Líbí se vám odpověď?
+5 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: