Opakovaná infekce v moči

Dobrý den, obracím se na Vás s dotazem ohledně opakované infekce v moči. Měla jsem nález v moči (e-coli + ještě jedna bakterie), dostala jsem antibiotika, ale nezabraly, takže jsem brala 3x jeden měsíc Urovaxom a poté byl v moči další nález (streptococus, hraniční hodnota), na který už jsem žádné léky nedostala. Během této doby jsem zároveň brala další antibiotika (zánět v dutinách), měla jsem problémy s fissurami a gynekologické potíže (mykóza, léčba Clotrimazol, Polygynax). Myslíte, že se tyto problémy mohou nějak vzájemně ovlivňovat, nebo mohou být vyvolány jiným problémem? Připadá mi totiž podezřelé, že se mi neustále vracejí tyto potíže. Děkuji Vám předem M

Odpověď odborníka:

Dobrý den, To že se Vám stále vracejí močové gynekologické obtíže bych nedávala do souvislosti s Vámi uváděnými léky. Doplnila bych imunologické vyšetření, dle výsledků bych zahájila imunomodulační léčbu. Zatím bych užíval dlouhodobě probiotika např. Dophilus women, pravidelný pitný řezim -urologické čaje. Z léků na posílení slizniční imunity u močových infekcí můžete zkusit Urivac , má rozšířené složení o další bakterie než Urovaxom.

MUDr. Marcela Vorlíčková
MUDr. Marcela Vorlíčková

Specializace: Alergologie a klinická imunologie

 
Líbí se vám odpověď?
+4 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené:
 
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou

 celý článek
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou


x