Opakované afty na jazyku

Dobrý den, pravidelně beru vitamin B už přes dva roky - právě z důvodu opakovaných a bolestivých aftů na jazyku (doba hojení je většinou týden i přesto, že afty léčím). Zezačátků B komplex forte zabíral, afty byly méně časté. Bohužel se mi nyní vytvořilo celkem asi 6 aftů na jazyku z obou stran (poprvé na obou stranách) - je velmi obtížné mluvit nebo jíst. Na afty dávám propolis, herbadent a stále beru vitamin B. Léčba trvá týden a i 4.den, kdy afty mám je velmi bolestivé mluvit. Nemůžou tyto afty mít hlubší příčinu? Před 10 dny jsem dobrala antibiotika-nemůže to být tím? Beru probiotiku, beru pravidelně echinaceu. Není třeba problém s imunitou?? Nemůžu mít něco s jazykem nebo s ústní dutinou? Moc děkuji za zodpovězení dotazu.

Odpověď odborníka:

Dobrý den, doporučovala bych určitě doplnit alergologické i imunologické vyšetření, afty se mohou tvořit při snížení buněčné imunity, při onemocněních zažívacího traktu. Dobré zkušenosti mám s zubní pastou Mikrosilver do firmy LR, která odstraňuje mikroorganismy z ditny ústní a při delším užíváním vede k vyhojení aftů. Pokračujte v užívání vit. B + můžete přidat lokální potírání aftů přípravkem Kaloba . Okračujte v užívání vit B

MUDr. Marcela Vorlíčková
MUDr. Marcela Vorlíčková

Specializace: Alergologie a klinická imunologie

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené:
 
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou

 celý článek
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou


x