Opakované zamlklé těhotenství

Dobrý den, je mi 21 let, a nyní jsem po třetí prodělala zamlklé těhotenství v 11.týdnu, s tím, že plod se přestal vždy vyvíjet v 9.týdnu. Mám za vyšetření na trombofilní mutace - kde mi vyšla pouze mutace MHTFR c667T - homozygot na kterou jsem v posledním těhotenství brala femibion 800 a píchala si fraxiparine 0,3, který stejně nepomohl, dále mám za sebou karyotyp který mě a příteli vyšel v pořádku, a dále máme za sebou oba vyšetření zda nejsme nositeli genu pro cyst. fiborozu, taktéž oba v pořádku, zajímalo by mne na jaká vyšetření mám ještě nárok? A čím tyto potraty mohou být způsobeny, otěhotněla jsem vždy nejdéle do tří měsíců, takže s otěhotněním problém neni, bojím se, že nikdy nebudu moct donosti své miminko, předem děkuji za odpověď

Odpověď odborníka:

Dobrý den, opakované potrácení může mít souvislost s mnoha chorobami, jen orientačně anomálie dělohy po přechozích zánětech, operacích, či přímo vrozené vady dělohy, onemocnění štítné žlázy, imunologická onemocnění, nepřeléčené infekce, diabetes, chromozomální odchylky u plodu (karyotyp), atd. Je třeba tedy komplexní vyšetření. Vše dle indikace vašeho ošetřujícího lékaře.

MUDr. Martina Hasilová
MUDr. Martina Hasilová

Specializace: Gynekologie
Pracoviště: Ústav pro péči o matku a dítě, Praha

 
Líbí se vám odpověď?
+2 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: