Opakované záněty dýchacích cest

Dobrý den, obracím se na vás ohledně mého problémy. V polovině září 2012 jsem měla první zánět průdušek, za 3 týdny další...pak byl měsíc klid a na začátku prosince další. U toho posledního jsem měla i nějaký nález v plicích, ale po týdnu léčby antibiotikama a Prednisonem byl RTG čistý. Teď je to 2 týdny od konce užívaní antibiotik a já ted 2 dny měla zase horečky (při minulém zanětu nebyly), bolest v krku a vykašlávám hleny. Chci se vás zeptat, zda jsou tak časté infekce normální??? Od září jsem brala 5 druhů antibiotik. Může to být i tím nebo za tím může skrývat něco horšího? Už mě napadají ty nejhorší věci, jako leukemie atd. :( Na krku mi zůstaly 2 zvětšené uzliny, nebolestive, které tam jsou po celou dobu. Žádala jsem od lékaře imunologické vyšetření, ale prý je to drahé a po "pár" infekcích je to prý zbytečné. Jak mám postupovat dále? Děkuji za radu

Odpověď odborníka:

Dobrý den, ve Vašem případě bych imunologické i alergologické vyšetření doporučovala, zvláště pokud jste byla léčena opakovaně antibiotiky a efekt byl jen přechodný a infekt se do 14 dnů vrací. Doplnila bych i ORL vyšetření. Zatím bych doporučovala pravidelně užívat probiotika, aby jste si obnovila přirozenou bakteriální floru na sliznicích, která po léčbě antibiotiky může být narušená.

MUDr. Marcela Vorlíčková
MUDr. Marcela Vorlíčková

Specializace: Alergologie a klinická imunologie

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené:
 
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou

 celý článek
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou


x