Opakovaný zánět předkožky

Dobrý den, moc vás prosím o váš názor. Syn (2roky) prodělal před 3 měsíci zánět předkožky, léčila jsem to heřmánkem a framykoinem, po zánětu jsem mu začala přetahovat předkožku, abych se vyvarovala dalším zánětům, přetáhnout mu jde, pouze na jednom místě je ještě trošku přilepená, ale řekla bych, že mu to postupně pvoluje, problém je v tom, že se mu po měsíci udělal zánět znova a teď asi po 14 dnech má zánět opět a k tomu je ještě nachlazený a má teplotu, je možné, že pokut ho jednou denně nevykoupu, že se mu udělá zánět nový? Naše paní dr. je názoru předkožku nepřetahovat a že bude mít malej asi takové období, kdy se mu záněty budou často opakovat, tzn, že snad i každý měsíc? Jaká na to máte názor, když už to jde tak přetahovat? A v případě často se opakujících zánětů není lepší navštívit odborníka? Děkuji, Michaela

Odpověď odborníka:

Dobrý den, nejsem názoru, že by v životě jakéhokoliv chlapce mělo být normálním období, kdy bude trpět záněty předkožky á měsíc. Rozhodně doporučuji přetahovat, zánětlivému prostředí naopak nahrává stav, kdy předkožka dlouhodoběji naléhá na žalud a v předkožkovém vaku se hromadí odloupané buňky a žlázové výměšky (smegma). Intimní hygiena předkožky je důležitá v každém věku, otázkou zde spíše zůstává, co záněty vyvolává. V každém případě bych stav konzultoval s odborným lékařem, krajním řešením (v našem kulturním prostředí) by pak mohla být obřízka.

 
Líbí se vám odpověď?
-1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Nové téma | zodpovězené dotazy
Re: opakovaný zánět předkožky | Od: Jan | 22.12.2008 13:06
Výtah z diskuse na www.rodina.sk

Re: Růže
(30.11.2008 18:02:25)
Jinak po zánětu už nemáme ani památky. Ze začátku jsme myli atibakteriálním mýdlem ale už jsme se vrátili zpět k původnímu sprchovému gelu. Teď to mívá odkryté neuestále 24 hodin deně. Nevěřila jsem že by to mohlo mít tolik pozitiv. Ze zečátku jsme teda nechávali odkryto jenom na doma. Kůžička se ještě občas sama vracela, ale rychle si zvykla. Žalud se už také otrkal a zvykl si a hlavně se razantně snížila produkce toho bílého mazu, který byl příčinou zápalů. Všem rodinám co mají kluka to můžu jen doporučit, jak ze zdravotní stránky, tak i co se hygieny týče. A hlavně to není žádný drastický zásah jako obřízka, kterou ihned volí lékaři.
Zprvu jsem byla trochu skeptická nechávat syna s trvale přetaženou předkožkou, jednak proto že kůžicka měla tendenci se vrátit a žalud zakrýt a také proto že sem to u nikoho neviděla. Ale prý na nuda plážích nosí část mužů žalud běžně takto odkrytý a určitě moc dobře vědí proč si to takto odkrývají.
Adreo ještě jednou moc děkujem za informace.
Odpovědět

Andrea, Martin 12 let
Re: Růže
(8.12.2008 22:45:19)
Růžo, tak jsem ráda, že se to u vás vyřešilo a předkoža vzadu drží a nejsou už žádný potíže. Asi to nejde u každýho, když maji kluci kůžičku úzkou. Podruhý bych Martina zvykala na stáhnutou předkožku už dřív, ne třeba celou dobu, ale začít hodinu denně od mala a prodlužovat to. Nám se kůžička nevrací, nebo vrací opačně. Když si ji natáhne na žalud a nechá být, tak se za chvilku stáhne dozadu. Já Martinovi do toho nemluvím, jak to má mít. To stáhnutí jsme dělali, když měl zánět, teď si nechává kůžičku vzadu sám a zvyk si na to.
Odpovědět

Re: Růže
(9.12.2008 19:21:15)
Taky bych určitě nechala Luboše si zvykat na staženou předkožku už dříve, kdybych o tom věděla. Ze začátku mu to bylo spíše nepříjemné, ale jakmile si na to zvykl, tak sám uznal že je to lepší. Od té doby mu do toho už taky nemluvím, jenom ho občas zkontroluju. Zpátky na žalud to natáhnout jde bez potíží, takže by vše mělo být v pořádku. Za žalud se nám to tedy samo nevrací, ale zustane na něm natažená. Myslím, že je to normální.

-----------------------
Růža (34)
Re: Předkžka vzadu nedrží
9.10.2008 17:36:07
Tak zdá se že problém jsme už asi vyřešily a to přes kamarádku mé sestry. Pracuje totiž jako zdravotní sestra na pediatrii, tak se mu na to podívala. Nic zkráceného ani zúženého nemá. Problém byl že nahromaděná kůžička se vždy přehoupla zpátka přes hranu žaludu, takže nám bylo ukázánou, že se nahromaděná kůže za žaludem musí prstem trošku narolovat, tak aby vnitřní strana byla jakoby ven. To udělá jakoby takový prstýnek, a pak se nepřesouvá. To mýdlo určitě vyzkoušíme, díky za radu. Jsem ráda že mu to tam už drží a nenatahuje se zpátky.

reagovat
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
 
 
Užíváte antikoncepci? Nekuřte!
Články: Užíváte antikoncepci? Nekuřte!
Neumíte si představit ranní...
Dráždivý tračník
Články: Dráždivý tračník
Nejodvážnější lékařské...
5 potravin, díky kterým se z vaší imunity stane nedobytný hrad
Pěšky nebo na kole - Tipy na výlety
Naposledy čtené: