Opakovaný zánět středního ucha

  • Dotaz od: Kateřina Havelková
  • Publikováno: 16.10.2009
  • uLékaře.cz

Dobrý večer,můj s´dvouletý syn prodělal v květnu 1.oboustranný zánět ucha,poté byl klid,ale měl neustále rýmy / nesmrká,pokaždé trávíme veškerý čas u vysavače/.Poté obě uši byly píchané ještě 2krát v září.Na doporučení lékaře z ORL,kdy bylo zjištěno, že má velkou nosní mandly,podstoupil před 14 dny její odstranění.Vše proběhlo v pořádku,ale po 14dnech začla u něj opět rýma a optě oboustranný zánět ucha.Pokaždé píchané.V září ještě prodělal angínu,dostal antibiotika,na oboustranný zánět další antibitoika, a v současné době,máme během 1 měsíce 3.antibiotika na další zánět uší. Myslela jsem, že odstraněním mandle se vše urovná a bude v pořádku??Chtěla jsem se zeptat jsou už na místě další antibiotika??3. v jednom měsíci?Je vhodné ještě nějaké další vyšetření např.na imunitu,apod.??? Děkuji moc za odpověď, jsem už bezradná. Hezký večer. S pozdravem Katka Havelková

Odpověď odborníka:

Vyšetření na imunologii by se provést mohlo, dále bych doporučovala zkonzultovat s vaším pediatrem očkování proti pneumokokovi. Další možností by bylo zhotovení autovakcíny z vlastního výtěru. Bohužel nosní mandle i po odstranění někdy dorůstá, takže to nemusí být definitivní řešení. Ale nejdůležitější bude nevystavovat dítě zbytečnému kontaktu s infekcemi ( supermarkety, dětské kolektivy, hromadná doprava atd.). na podporu imunity můžete zkusit některý z volně prodejných přípravků ( např. s obsahem betaglukanu).

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: