Opakující se záněty, mykoza, gardnella vaginalis

Dobrý den pane doktore, obracím se na Vás s dotazem a prosbou o Vaši radu. Na jaře loňského roku jsem prodělala dost silnou anginu, byly nasazeny ATB, do té doby jsem Atb nebrala téměř 7 let. Po přeléčení anginy se mi ovšem stále vracely mykozy, a s novým partnerem se mi vyskytla také gardella vaginalis, opět byly nasazeny Atb - Entizol, Clotrimazol...Tento stav přetrvával až do léta letošního roku. Po roce opakované a neúspěšné léčby Atb, mě paní doktorka udělala testy na Ureaplasma urealiticum. Výsledky byly pozitivní, u partnera negativní. Opět lečba ATB. Zatím nemám výsledky kontrolních stěrů, ale gardnella a mykoza je opět zpět, dostala jsem lokální atb Macmiror 500 na 12 dnů + Clotrimazol čípky na 12 dnů. Měla bych dodat, že za poslední rok jsem zhubla přes 10 kilo, nejspíš ze stresu. Přikláněla bych se k názoru, že mě ATB totálně rozhodily přirozené prostředí v těle a imunitu a tím se mi problémy neustále vrací. Příští týden bych měla mít výsledky kontrolních stěrů, již jsem se také objednala k bylináři, vzhledem k tomu, že mě za poslední rok už opravdu nic nepomohlo, do volně prodejných probiotických globulí a různých probiotik jsem investovala majlant. Mám zákaz koupání v bazénech, ve vaně...Paní doktorka mě taky doporučila používat celých 6 týdnů (!!!) vaginální probiotické tablety farmalac, myslíte, že mohu tento přípravek užívat po tak dlouhou dobu? Přecejen je ta sliznice po všech těch léčbách zatížená dost, lékarnice mě doporučila po dobrání těch atb zavádět farmalac jen po dobu 10 dnů...Dále mám dotaz ohledně partnera, vždy po přeléčení jsem se cítila být fit až do dalšího styku...Začínám mít i podezření, zda mě problémy nezpůsobuje jeho sperma. Nikdy bych nevěřila, že se můžou tytomproblémy tak neuvěřitelně táhnou, sama na sobě opravdu cítím únavu, když to zrekapituluji, tak za poslední rok jsem brala ATB snad 7 krát, je to začarovaný kruh a já už nevím jak dál. Navíc mám obavy, že mě tato nemoc může například způsobit i neplodnost....

Odpověď odborníka:

Neplodnost to rozhodně nezpůsobí,6 týdnů Fermalacu bych bral jako zbytečně dlouhou dobu,pokud obtíže se objevují vždy po styku rozhodně by bylo potřeba zopakovat vyšetření partnera na kožním oddělení a to nejenom na Ureaplasmu,ale kompletní kultivační vyšetření. Příjemný den

MUDr. Jan Sládeček
MUDr. Jan Sládeček

Specializace: Gynekologie a porodnictví
Pracoviště: Gynekologická ambulance, POLIKLINIKA AGEL Praha Italská

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: