Opakující srůsty

Měla bych takový dotaz.Již několik let trpím na srůsty v břiše po 5 operacích dutiny břišní neustále mě bolí břicho a laparoskopii nechci neustále podstupovat.Slyšela jsem,že v nějaké nemocnici v Praze se začnou tyto problematiky operovat přes stěnu žaludku bez jakékoliv jizvy a bolesti je to pravda?popř.nevíte na jaké se to bude dělat klinice?Předem děkuji za odpověd Nikola 17 let

Odpověď odborníka:

Milá Nikolo, po každé operaci v dutině břišní se můžou srůsty vytvořit. Čím více operací, tím je větší riziko tvorby srůstů. Jediné řešení je chirurgické odstranění srůstů a aplikace preventivních roztoků či gelů do dutiny břišní v průběhu operace, které by měli omezit tvorbu srůstů. Bohužel nemám informaci o klinice, kde by se měl dělat zákrok, který popisujete. Můžete si najít více informací na http://www.srusty.cz, kde je i seznam pracovišť, které se touto problematikou zabývají a kde si můžete domluvit konzultaci.

MUDr. Barbora Müller
MUDr. Barbora Müller

Specializace: Gynekologie a porodnictví
Pracoviště: Nemocnice Ostrov

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: