Opalování v těhoteství

Dobrý den, paní doktorko, chtěla bych se Vás zeptat, zda je bezpečné pro miminko opalování v těhotenství. Letíme na Djerbu a budu v 6.-7. týdnu těhotenství. Nemůže opalování a let letadlem ublížit takto malému plodu?

Odpověď odborníka:

Milá Moniko, létání se nedoporučuje ve III. trimestru, t.j. od 28 týdne těhotenství. Létání plodu nijak neublíží, ale vzhledem k tomu, že budete na začátku těhotenství, tak se u vás může objevit zvýšená únava, nechutenství, či zvracení. Na dovolené si dávejte pozor na pitnou vodu a nejezte ovoce ani zeleninu, které se nedá loupat, nebo si jej opláchněte vodou z flašky. Opalování bych v těhotenství vynechala, aby nedošlo k přehřátí vašeho organismu, které by mohlo negativně ovlivnit těhotenství. Při pobytu na slunci se v těhotenství mohou vytvoit zejména v obličeji a v linii břicha pigmentové skvrny. Důležité je určitě dodržení pitného režimu. Užijte si dovolenou.

MUDr. Barbora Müller
MUDr. Barbora Müller

Specializace: Gynekologie a porodnictví
Pracoviště: Nemocnice Ostrov

 
Líbí se vám odpověď?
+2 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: