Operace kolene

Dobrý den, již 2x jsem podstoupila operaci kolene(2000,2006) pro luxaci pately.(Stabilizace dle Yamamotto). V posledních dvou letech je koleno opět velmi nestabilní a stále mi vyskakuje.(3x za měsíc). A to ikdyž pravidelně cvičím a posiluji.Je mi 30 let a chtěli bychom s manželem dítě. Chtěla jsem se proto poradit, zda by případná reoperace kolene byla vhodnější před těhotenstvím nebo až po něm? Nevím jestli by těhotenství koleno zatížilo, nebo jestli by naopak opeace před těhotenstvím nebyla zbytečná. Protože si myslím že dochází k uvolnění vazů během těhotenství. Děkuji za Váš názor a čas.

Odpověď odborníka:

Dobrý den Mary! Těhotenství s sebou nese váhový přírůstek, který vaše koleno v každém případě zatíží. S miminkem nebo malým dítětem může být navíc problematická rekonvalescence po operaci, kdy nebudete moci koleno plně zatížit a děťátko nosit. Osobně bych se proto přikláněla k provedení operace ještě před otěhotněním. Ale proberte celou věc ještě i s vaším ošetřujícím ortopedem. Hezký den.

Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: