Operace kolene

Dobrý den výsledek po MR : rpt LCA, fragmentace na zadním rohu med. menisku chrupavky later. meniskus intakt. Byla doporučena ask gen sin a v jedné době plastika LCA gen sin. Můj názor: koleno je stabilní nejeví se problémy při chůzi ani při menší zátěži (hraji fotbal jen s ortézou) jen nedodřepnu - bolest v zákolení, a při skrčení nohy nedám patu k hýždi,opět bolest. Je nutné podstoupit plastiku? Raději bych postoupil jen úpravu menisku, je to možné? Nebo doporučujete zákrok podstoupit i s plastikou? Úraz se stal při fotbale a to cca. před 5.měsíci. Děkuji za odpověď.

Odpověď odborníka:

Plastiky LCA, předního zkříženého vazu kolena se již neprovádějí tak impreativně, tedy nutně vždy jako dříve.. Provádějí se častěji u mladých lidí a sportovců. Nesporně zálěží na tom, zda je koleno nestabilní. Pokud je stabilita, funkce kolena vyhovující , plastika není nutná. Zadní roh vnitřního menisku, ale ošetření při artroskopii bude vyžadovat.

MUDr. Milan Navrátil
MUDr. Milan Navrátil

Specializace: Chirurgie a traumatologie
Pracoviště: Úrazová nemocnice v Brně

Poradna uLékaře.cz

Nečekejte a poraďte se ihned s naším lékařem!

Rychlá odpověď

již do 6 hodin

Za pár kaček

již od 29 Kč

A bez čekání

žádné čekárny a nemocnice

 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: