Operace kolene u dítěte

Dobrý den pane doktore, 2.12. má syn (4roky) podstoupit dle lékařské zpravy tento zákrok na operaci kolene a kotníků.Ve zprávě se píše: op.dle Dennyson fulford bilat. a suprakondylicke femuru event. med.zemi ED. Do teď pořádně nevím v čem vlastně zákrok spociva ,jestli je to těžký zákrok a jaké jsou po něm výsledky,pan doktor nám nebyl ani schopen říct na jak dlouho bude mít syn sádru a co následuje po sadře-bude moci hned chodit?chtěli bychom jet co nejdříve do lazni rehabilitovat, bude to možné?? Nutno podotknout, že syn prodělal již několik operací- léčí se s dysplyzii kyčle (Q650)koleno nás začalo zlobit asi před rokem kdy začal chodit, ma ho hodně nestabilní ( osa kolena dx.cca 25st.při zatížení nad 30st.)na koleno i kotníky nyní nosí ortezy. Doporučoval byste nám taky tuto operaci?není na ni syn ještě moc maly? Moc se omlouvám za tolik otázek, ale mám opravdu strach,aby operace byla úspěšná a aby syn mohl co nejdříve zase chodit (dalo nám moc prace než začal vůbec chodit a do teď je velmi vratký) Předem Vám moc děkuji za odpověď a snad mě více informací alespoň trochu uklidní :-)

Odpověď odborníka:

Odpověď nemůže být jednoznačná. Neuvedla jste přesnou diagnozu synových potíží. Navíc popis záměru není přesný. Operací tohoto typu je více, navíc každá ortopedie si pod pojmem operace podle někoho postup upravuje, modifikuje. Takže informace by mohla být zavádějící. Nejsprávnější je opravdu učinit dotaz operatérovi nebo pracovišti na kterém bude operace provedena. Informace vám zcela jistě bude poskytnuta zevrubně.

MUDr. Milan Navrátil
MUDr. Milan Navrátil

Specializace: Chirurgie a traumatologie
Pracoviště: Úrazová nemocnice v Brně

Poradna uLékaře.cz

Nečekejte a poraďte se ihned s naším lékařem!

Rychlá odpověď

již do 6 hodin

Za pár kaček

již od 29 Kč

A bez čekání

žádné čekárny a nemocnice

Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: