Operace kýly

Dobrý den,za 2 týdny jdu na plánovanou operaci kýly nad pupkem.Kylní branka je 15mm,ale obsah již nejde volně zatlačit.Podle p.doktorky se jedná o nitrobřišní tuk.Je tato operace složitější?Operovat se bude klasicky řezem.Jaké je riziko recidivy,při dodržení klidového režimu??

Odpověď odborníka:

Dobrý den, Reo. Operace pupeční kýly není nijak složitý zákrok. V kýlní brance nejčastěji bývá tuk, jen výjímečně i část tenkého střeva. Pokud dodržíte doporučený pooperační režim a necháte dostatek času, aby se břišní stěna dobře prohojila (2-3 měsíce), rovněž riziko recidivy je minimální. Hezký den.

MUDr. Tomáš Šebek
MUDr. Tomáš Šebek

Specializace: Chirurgie zaměřená na laparoskopické operace
Pracoviště: Chirurgické oddělení Nemocnice Na Františku

Poradna uLékaře.cz

Nečekejte a poraďte se ihned s naším lékařem!

Rychlá odpověď

již do 6 hodin

Za pár kaček

již od 29 Kč

A bez čekání

žádné čekárny a nemocnice

Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: