Operace obratle

Dobrý den, před třemi týdny mi operovali - sešroubovali obratel (Fr. L1 A3.1. reopzice + stabilisace Legacy Th12-L2 Daniaux l.sin + Osteoset) Mám RS a špatně chodím. S korzetem, který mi dost utáhli, nejsem schopen ani se přesunout na kolečkové křeslo. Tak jsem se chtěl zeptat, zdali je to nutné? Mé přibuzné tutéž operaci provedli v Praze a ani jí korzet nedali a druhý den už mohla chodit i sedět. S méně utaženým korzetem, nebo bez něj, bych běžné věci zvládal. Takto musím ležet v LDNce. Děkuji za odpovědˇ

Odpověď odborníka:

Operatér jistě přiložení korsetu zvažoval. Korset ale zcela jistě nemá být přespříliš utažen. Korset má dovolit pacientovi dobře běžné činnosti. Ve vašem případě jistě nebude dlouho přiložen. Korset je jen k tomu účelu, aby bránil operovanému v náhlém pohybu pateří do ohnutí, flexi pateře, která by provedenou pateřní fixaci mohla poškodit. Proto korset netísníci, do jisté míry příjemnější. Jinak při kontrole se domluvíte s vašim operatérem.

MUDr. Milan Navrátil
MUDr. Milan Navrátil

Specializace: Chirurgie a traumatologie
Pracoviště: Úrazová nemocnice v Brně

 
Líbí se vám odpověď?
+3 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
 
 
Varikokéla – mužská příčina neplodnosti
Články: Varikokéla – mužská příčina neplodnosti
Jedná se o rozšíření žil...
Jíte v noci? Možná trpíte syndromem nočního přejídání
Články: Jíte v noci? Možná trpíte syndromem nočního přejídání
Trávíte v nočních hodinách...
Bolestivý sexuální styk u ženy? Odpovědí je lubrikant
Články: Bolestivý sexuální styk u ženy? Odpovědí je lubrikant
Stále častěji se v naší...
Pěšky nebo na kole - Tipy na výlety
Hemoroidy
Články: Hemoroidy
Hemoroidy, žilní městky...
Borelióza: Odpovědi na 10 nejčastějších otázek
Články: Borelióza: Odpovědi na 10 nejčastějších otázek
Léto a vycházky do přírody...
7 800 Tipů kam na výlet z celé ČR
Turistikou ke zdraví s Turistika.cz
Naposledy čtené: