Operace očí

dobrý den, mám cca -3,0 dio a 0,5 cyl na každé oko, je mi 39 let, doporučil byste mi vzhledem k mému věku a možným rizikům operaci? děkuji

Odpověď odborníka:

Dobrý den, operační odstranění dioptrií bude s vysokou pravděpodobností možné, ale musíte si uvědomit, že laserový zákrok Vás zbaví závislosti na brýlích jen na cca 3-4 roky. Pak již budete potřebovat brýle na blízko. Alternativou je na jednom oku ponechat např. -1D, a pak uvidíte do blízka cca do 50 let, ale to je již kompromis. Při této krátkozrakost máte určitou výhodu. Když se vada neodstraní, tak do smrti uvidíte do blízka ostře (pouze sundáte brýle na dálku). Pokud počkáte ještě tak 6-8 let, tak pak bude na místě zvážení metody Prelex, kdy se odstraní dioptrie na všechny vzdálenosti. V neposlední řadě je vždy třeba ještě zohlednit zdravotní stav očí, který na dálku samozřejmě neposoudím. Např. je přítomen syndrom suchého oka, který by se po laserovém zákroku mohl zhoršit? Řídíte často v noci a za šera?

MUDr. Vladimír Korda, Ph.D.
MUDr. Vladimír Korda, Ph.D.

Specializace: Oční lékařství
Pracoviště: OFTEX oční klinika Pardubice a oční centrum Hradec Králové

Poradna uLékaře.cz

Nečekejte a poraďte se ihned s naším lékařem!

Rychlá odpověď

již do 6 hodin

Za pár kaček

již od 29 Kč

A bez čekání

žádné čekárny a nemocnice

 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: