Operace nosní mandle, syn 2 roky

Dobrý den, obracím se na Vás, protože se nemohu dopátrat objektivní odpovědi na mé dilema. Můj 2 letý syn má podstoupit operaci nosní mandle. Na internetu jsem se dočetla, že je možné k odstranění použít i laser. Tento zákrok se ale provádí jen na soukromých klinikách a ve státních institucích mají k tomuto způsobu poměrně neutrální vztah. Existují opravdu výhody jako menší krvácivost, a snížené riziko dorůstání nosní mandle při zákroku s použitím laseru? Děkuji velmi za odpověď, je těžké se rozhodnout a pokud budu moci ušetřit dítě např. opakovaného zákroku budu ráda. Děkuji za odpověd Veronika

Odpověď odborníka:

Dobrý den, riziko pooperačního krvácení je v případě kvalitního provedení obou typů operace stejné. Stejně tak je stejná i pravděpodobnost toho, že mandle doroste. Výhodou laserového výkonu je to, že mandle méně krvácí v průběhu operačního výkonu, to je však výhoda hlavně pro operatéra, na výsledný stav operace nemá vliv. Laserová operace je pro změnu vykoupena delší dobou celkové anestezie. Prakticky nevidím mezi oběma typy operace rozdíl.

 
Líbí se vám odpověď?
+5 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: