Operace páteře.

Dobrý den. Po úraze jsem byla na vyšetření MR C páteře.Na základě výsledků-V segm.C4/5 patrná plochá dorsální protruse disku,bez patrnější lateralizace,zasahuje do pát,kanálu 2mm.V seg.C5/6patrná mediolater.(paramed.)he disku 1.sin.,zasahuje do pát.kanálu v oblasti later.recessu do 2,5mm s průvodním zúžením levostr. neuroforamina.-byla doporučena operace.Chci se zeptat,jestli je možná jiná léčba.Mám neustálé bolesti hlavy,bolesti rukou,brnění prstů,oslabený cit v rukou.Děkuji za odpověď.

Odpověď odborníka:

Posuny meziobratlových plotének vedou k útlaku sousedních nervových struktur a to způsobuje vaše bolesti a další obtíže. Pokud nebude stav řešen, mohlo by dojít i k trvalým změnám čití a ev. i svalové atrofii (úbytek svalové hmoty) v postižených částech těla. Příčinu těchto stavů dokáže odstranit je operace, žádná konzervativní metoda není schopná vrátit ploténky na původní místo.

 
Líbí se vám odpověď?
+3 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené:
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou

 celý článek
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou


x