Operace páteře a jízda na kole

Dobrý den. Je mi 64 let a velmi ráda jezdím na kole skoro celý život dalo by se říct. v R.2008 jsem podstoupila operaci páteře, L4/5 plotének které jsou zafixovány 4 šrouby operace /PLIf na Homolece. Dr.Chrobok. Začala jsem opět jezdit na kole, nejezdím dlouhé trasy jen rehabilitačně, ale někdy mě bolí hrozně nohy a páteř, stabilizuji ji stahovacím pásem a nevyhledávám nerovný terén, ptám se zda si nemohu ublížit, Děkuji Vám Hezký den,

Odpověď odborníka:

Pokud nemáte kolo s řídátky jako na závodním kole nebo "berany" tak v tom případě jízda na kole vyhovuje. Zvyšuje těl. zdatnost a posiloje pánev i svalstvo dolních končtin. V zásadě platí ano, pokud se nejedná o jinou chorobnou změnu stavu pateře

MUDr. Milan Navrátil
MUDr. Milan Navrátil

Specializace: Chirurgie a traumatologie
Pracoviště: Úrazová nemocnice v Brně

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené:
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou

 celý článek
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou


x