Opichy jícnových varixů

Dobrý den, můj dotaz se týká mého otce. Chtěla bych se zeptat, jestli je možné provést gastroskopii a opichy jícnových varixů při akutním krvácení z nosu a úst, když je pacient napojen na dýchací přístroj - z důvodu zápalu plic. Můj otec 61 let, byl hospitalizovaný v nemocnici a začal krvácet z jícnových varixů, ale toto ošetření mu nebylo provedeno, ani nám nebylo sděleno proč. Ráda bych znala váš názor, zda mu mělo být provedeno. Moc děkuji

Odpověď odborníka:

Dobrý den, tuto situaci bohužel nemohu posoudit, o indikaci k určitému zákroku totiž mimo jiné rozhoduje i momentální zdravotní stav pacienta. Navíc, pokud byl Váš otec napojen na ventilátor a měl zápal plic, byl by tento zákrok poměrně riskantní. Hezký den.

Poradna uLékaře.cz

Nečekejte a poraďte se ihned s naším lékařem!

Rychlá odpověď

již do 6 hodin

Za pár kaček

již od 29 Kč

A bez čekání

žádné čekárny a nemocnice

Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: