Opoždění menses

Včera jsem měla dostat menstruaci a nedostala jsem ji. Před týdnem jsem měla angínu a brala léky. může to s tím souviset? A navíc mám na kalhotkách takový bílý výtok.. nemůžu být těhotná??

Odpověď odborníka:

Katko, pokud jste měla nechráněný pohlavní styk, těhotná být můžete. S anginou a léky by toto zpoždění mít souvislost nemělo, ovšem užíváte-li hormonální antikoncepci, antibiotika snižují její účinnost. Záleží také na tom, jak pravidelnou máte menses v jiných cyklech, někdy může dojít k hormonálnímu výkyvu, menses se opozdí a neznamená to nic špatného. Pokud vaše pochyby budou přetrvávat, doporučím Vám provedení těhotenského testu. S pozdravem, K. Jiříčková.

MUDr. Kristýna Jiříčková
MUDr. Kristýna Jiříčková

Specializace: Praktické lékařství
Pracoviště: Monse spol, s.r.o.

Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: