Opuch lýtka

Dobry den, mám 27 rokov a 52 kg, kŕčové žily nemám. Po dlhom sedení s prekriznymi nohami som si všimla opuch ľavého lýtka. Keď sa postavím a rozchodim to, po pol hodine opuch zmizne. Občas ma pichne v tom lytku. Som pomerne fyzicky aktívna, neberiem HAK a ani nefajcim. Čítala som články o hlbokej zilovej trombeze a s ňou suvisiacou plucnou emboliou. Je možné ze sa v mojom prípade jedna o zilovu trombozu? Mám neodkladne vyhľadať lekara? Ďakujem Vám za odpoved.

Odpověď odborníka:

Dobrý den, při hluboké žilný trombóze otok nemizí a bolest je trvalá. Pokud otok mizí, hluboká žilní trombóza je málo pravděpodobná.

MUDr. Zbyněk Cejnar
MUDr. Zbyněk Cejnar

Specializace: Vnitřní lékařství

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: