Ospen

Syn užíval Ospen na angínu. Po 5 dnech od skončení užívání se mu opět angínu vrátila. Muže dostat na léčbu opět Ospen? Děkuji

Odpověď odborníka:

Lékem volby u streptokokové tonzilofaryngititidy je PNC ( např. Ospen). Další ATB bych předepsala pouze v případě prokázané bakteriální infekce. Doporučila bych výtěr z krku, odběr KO, CRP). V případě potvrzení streptokokové tonzilitidy nevidím problém Ospen znovu podat. S pozdravem Jana Harnová

MUDr. Jana Harnová
MUDr. Jana Harnová

Specializace: Praktické lékařství

 
Líbí se vám odpověď?
+2 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: