Ospen 1000 a sluníčko

Dobrý den, pár dní mě škrábalo v krku a doktorka mi předepsala Ospen 1000. S tím, že angína to není. Když už se po 2 dnech braní prášků cítím relativně dobře, mohu jít na sluníčko? V příbalovém letáku o tom není žádná zmínka. Děkuji za odpověď.

Odpověď odborníka:

Alespoň po dobu užívání penicilinu nedoporučuji se slunit, protože penicilin může zvýšit citlivost na UV zážení. To se může projevit změnami kožní pigmentace.

MUDr. Jan Vachek
MUDr. Jan Vachek

Specializace: Vnitřní lékařství

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené:
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou

 celý článek
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou


x