Osteoporosa

Vzhledem ke zhoršení bolestivosti kloubů a bolesti zad,jsem byla u ortopeda,ve výsledku rentgenu mimo jiné je napsáno u rtg.LSpáteře-naznač.sinistroskoliosa,mírná dif.osteoporoz a a u rtg.pánve- poč.dif.osteoporosa zachyceného skeletu a arthrosa v oblasti symfýzy.Coxarthrosa mirn.stupně. Je mi 45let, prosím o vysvětlení pojmů a je možné účinně vyléčit či úspěšně zpomalit poč.osteoporozu?Děkuji za odpověď J.

Odpověď odborníka:

Dobrý den, rtg není pro osteoporosu průkazný, ta se ujištuje pouze vyšetřením denzitometrie /požádejte lékaře o toto vyšetření, ostatní metody jen vyslovují podezření, ale nemusí vůbec o porosu jít/,více o denzitometrii zde: http://www.osteoporoza.cz/novinky/kostni-denzitometrie-531. Navštivte třeba speciální poradnu pro nemoci kostí (obzvláště pokud byste měla nějaké další faktory pro výskyt porosy - můžete prostudovat zde: http://www.osteoporoza.cz/novinky/osteoporoza-tichy-zlodej-kosti-506, tzv.osteoporadna, osteocentrum, kontakt zde: http://www.osteoporoza.cz/osteocentra a tam vám potom pomohou i s léčením event. porosy, pokud by ji potvrdili. Změny na skeletu L páteře /bederní) nejsou jinak skoro žádné. Hezký den.

Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: