Ostrá bolest břicha

Dobrý den, již asi rok mám problém s tím, že mě při běhání a hlavně poskakování začne silně píchat v lévé oblasti (z mého pohledu) asi 2 cm pod pupíkem. Bolest se projeví téměř okamžitě. Od mala sportuji, hraji fotbal, při němž se to většinou projeví. Při každém tvrdším došlápnutí a nárazu cítím tu bolest. Většinou to nepřejde a tpím tím další 2-3 dny než se to uklidní. Jinak před každou fyzickou námahou nezanedbávám strečink a vždy se dostatečně protáhnu, nemá to však význam. Myslel jsem si, že by to mohl být natažený sval, ale to by snad po nějakém čase povolilo? Děkuji za radu.

Odpověď odborníka:

Prvně bych vyšetřil stěnu a dutinu břišní na chirurgické ambulanci, klinické vyšetření a diagnostický ultrazvuk. Může se jednat nejen o svalové přetížení s protažením svalu, ale i o drobnou kýlu stěny břišní. Podle výsledku vyšetření potom léčba.

MUDr. Milan Navrátil
MUDr. Milan Navrátil

Specializace: Chirurgie a traumatologie
Pracoviště: Úrazová nemocnice v Brně

Poradna uLékaře.cz

Poraďte se s lékařem ohledně kýly

Rychlá odpověď

již do 6 hodin

Za pár kaček

již od 29 Kč

A bez čekání

žádné čekárny a nemocnice

Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
 
 
Vyšetření prostaty
Články: Vyšetření prostaty
Při vyšetření prostaty...
Punkce odhalí příčinu vzniku„vody v koleni“
Články: Punkce odhalí příčinu vzniku„vody v koleni“
Oteklý bolestivý kloub...
Helicobacter pylori může být nenápadný zabiják
Články: Helicobacter pylori může být nenápadný zabiják
Bakterii Helicobacter...
Muzea, hrady, zámky .... 30.000 památek z celé ČR
Lymeská borelióza může zaútočit opakovaně
Články: Lymeská borelióza může zaútočit opakovaně
Lymeskou boreliózu je sice...
Gynekologický nádor – poznejte je všechny
Články: Gynekologický nádor – poznejte je všechny
Rakovina gynekologické...
Dieta při ulcerózní kolitidě musí být ušitá na míru
Pěšky nebo na kole - Tipy na výlety
Naposledy čtené: