Otěhotnění během užívání ha - krvácení?

Dobrý den, pane doktora, chtěla jsem se spíš jen ujistit - když se v týdenní pauze při užívání antikoncepce dostaví normální sytě červené krvácení podobné menstruačnímu, v intenzitě např. tři dny středně silné a dva dny slabé, můžu si být téměř úplně jistá, že těhotná opravdu nejsem? Dochází u všech žen, které otěhotní během užívání HA, k tomu, že krvácení se buďto nedostaví, nebo jde jen o špinění či velmi slabé krvácení, a tudíž se těhotenství dá snadno rozpoznat? Možná to zní jako zvláštní a trochu moc bojácný dotaz, ale jde o to, že i když pilulky užívám přesně podle instrukcí, nějak nedokážu být úplně klidná - po tom, co jsem před několika měsíci nechtěně otěhotněla i přes antikoncepční metodu s udávanou velmi vysokou spolehlivostí (Femcap + Contragel + přerušovaná soulož)... takže snad ta zvýšená opatrnost je pochopitelná. Předem moc děkuji za Váš čas.

Odpověď odborníka:

Dobrý den. Hormonální antikoncepce je spolehlivější metoda než ta, kterou jste dříve užívala. POkud užíváte podle instrukcí, je riziko otěhotnění skutečně minimální. Krvácení při hormonální antikoncepci se dostavuje většinou během pauzy ( krvcení či jen špinění ). Občas se při užívání horm. antikoncepce objeví špinění i v průběhu užívání, aniž by to znamenalo nějaký problém.

MUDr. David Neubert
MUDr. David Neubert

Specializace: Gynekologie a porodnictví
Pracoviště: NEUMED gynekologická ambulance s.r.o.

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: