Oteklé lýtko

Dobrý den, asi před půl rokem mi začalo otékat pravé lýtko. Začne mi to vždycky když sedím, s tím že noha začíná opuchat na dotek je tvrdá a cítím v ní pnutí. Doktorka mě poslala na sono břicha, ledvin a na Doplera žil. Všechno vyšlo v pořádku. Přesto mi napsala Detralex na žily. Nejsem si zrovna jistá jestli ho začít brát, když jsou žíly v pořádku. Chci se zeptat co by mohlo tento otok ještě způsobovat. Antikoncepci beru od 15ti let, stále tu samou a nikdy jsem s ní problém neměla. Předem děkuji za odpověď.

Odpověď odborníka:

Dobrý den, Detralex je naprosto neškodný lék, který se dává i v těhotenství - obsahuje výtažky, které zlepšují kvalitu krve a její proudění. Neobávejte se a lék berte, může vám hodně ulevit. Někdy se příčina přímo neobjasní, může jít o poruchu žilního proudění (jmenuje se to chronická žilní nedostatečnost) a na to žádná spec. diagnostika není, léčí se příznaky a ty vy máte typické. Hezký den.

 
Líbí se vám odpověď?
+3 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: