Otok kolene po artroskopii

Dobrý den, jsem 13.den po sesiti menisku.Uz po samotné operaci mam koleno otekle, delali mi punkci 110ml krve ale za dva dny koleno zase oteklo, na pohotovosti mi řekli že další punkce nedoporucuji riziko zánětu, koleno leduji otok je furt stejny mozna malinko menší. Co by jste mi doporucil na zmizení otoku ?Nezdá se vam 13 dni po opecaci velká doba?Moc děkuji předem za odpověď.

Odpověď odborníka:

Záleží na výkonu, který byl proveden, rozsahu a velikosti otoku, případně existenci výpotku. Výpotek v koleně mírně je normálně, punktuje se až je výpotek větší a činí potíže pro funkci kolena a vstřebávání výpotku. Někdy je třeba opravdu provést opakovaně. Doporučuji opravdu ledování, zvýšenou polohu kolena, péči rehabilitace a opakovaně kontrolu a domluvu s operatérem, ortopedem Stav se nepochybně bude zlepšovat.

MUDr. Milan Navrátil
MUDr. Milan Navrátil

Specializace: Chirurgie a traumatologie
Pracoviště: Úrazová nemocnice v Brně

 
Líbí se vám odpověď?
+2 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: