Otok nohy

Dobry den. Este niekedy v auguste tohto roka mi prvykrat po dlhsej ceste autobusom opuchla noha, ale tak poriadne sa naliala od kolena dole. Bola som s tym u lekara, je cievny, takze spravil ultrazvuk a vysledky z krvi na zrazanlivost a trombozu. tromboza sa nepotvrdila z krvi, ani na ultrazvuku nic nevidel. Vramci preventivnej prehliadky mi spravil ultrazvuk stitnej zlazy aj z krvi vysledky, a vyslo mi ze mam znizenu cinnost SZ a ze ta noha by teoreticky mohla opuchat aj z toho. Poslal ma na endokrinologiu, tam mi uz vysli vysledky dobre, na ultrazvuku vraj vidi plno drobnych cist, ale ze to nie je chorobny stav. Pytala som sa na endokrinologii, ze co by to mohlo byt, ta pani endokrinologicka je aj internistka, tak som sa pytala ci by to nemohlo byt nieco so srdcom, oblickami... hovorila, ze urcite nie, ze asymetricky opuch (akoze puchne len jedna noha) nie je pri tychto veciach, ze to puchnu obe nohy. Este mi napada, ze to moze byt lymfedem, ale podla opisov lymfedemu to tiez velmi nesedi. Moja noha je taka tuha, u lymfedemu sa opisuje, ze pri zatlaceni do pokozky mala ostat priehlbinka. A beriem hormonalnu antikoncepciu. Neviete mi prosim poradit co by to mohlo byt? Uz som z toho zufala :( Dakujem

Odpověď odborníka:

Dobrý den! Při takto jednostranném otoku dolní končetiny bych jako příčinu předpokládala nejspíše chronickou žilní nedostatečnost (máte křečové žíly? zajímalo by mě též zda se otok mění, například v průběhu dne), ale vyloučit opravdu nelze ani lymfedém. Rozhodně zasluhujete podrobnější vyšetření, navštivte znovu vašeho praktického lékaře a zkuste se s ním domluvit na konzultaci s lymfologem, stálo by za to i doplnit sonografii malé pánve , pokud jste toto vyšetření ještě nepodstoupila. Hezký den.

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: