Otoky kloubů

Již čtvrtý měsíc trpím bolestivými otoky kloubů a stav se postupně zhoršuje. Začalo to chodidly, pak se přidaly kolena a teď drobné klouby (prsty zápěstí,..). Myslel jsem, že jsem chytil boreliozu (mel jsem klíště). Výsledky byly negatívní. Další rozbory rovněž nic neukázaly. Revmatické symptomy, záněty v těle nebo DNA z rozboru krve nebyly prokázány. Vše v normě. Jelikož mne otoky začínaji pořádně omezovat, potřebuji to řešit. Lékař mne chce poslat k revmatologickému specialistovi. Čekací doba u něho je údajně až 3 měsíce. Super. Máte nápad, co může ještě způsobovat můj stav? Rovněž mi může pomoci rada jak zmírnit projevy, než bude příčina zjištěna. Za tří měsíce už nemusím chodit a revmatolog zjistí, že u něho je to OK a pošle mne pro změnu k ...

Odpověď odborníka:

Dobrý den, "nápady" při diagnose moc nepomáhají, stěžejní je vždy podrobné kompletní a velmi specializované vyšetření, které vám poskytne podle mého mínění právě jen ten revmatolog. Můžete se přece objednat k jinému, kde nejsou tak dlouhé čekací doby, vytrvejte, zkoušejte (telefon je prima vynález), určitě se řešení najde, pokuste se i zvládnout skepsi - není totiž dobrým rádcem a ani společníkem. Bez vyšetření u tohoto specialisty bohužel nepokročíte. Hezký den.

 
Líbí se vám odpověď?
-4 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: