Otoky nohou a uzliny v tříslech

Dobrý den, je mi 19 let, měřím 168 a vážím 64kg a v poslední době (asi tři měsíce) mě trápí oteklé nohy ve spodní části. Nejsou to žádné velké bambule, ale někdy mám problém si obout boty, např. baleríny. Většinou je tedy obuji, ale tlačí mne a je to nepříjemné. v Nohách mám občas i lehké brnění. Snažím se nikde dlouho nevystávat, ale jen tím to není, stává se mi to jak v sedě tak i při jízdě na kole atd. Většinou se mi nad kotníkem udělá boule jako by otok a pak také otékají chodidla. Delší dobu (asi rok) mne trápí uzlinky v tříslech. Jsou to menší boule asi 3-4. Někdy je třeba jedna i bolestivá. Doktorka mi na to před rokem akorát řekla, že jsem se špatně oholila. Což mi přijde divné. Dále také trpím častými bolestmi hlavy, při kterých někdy nezabere ani prášek. Přestala jsem kvůli tomu brát už před rokem antikoncepci, ale ničemu o nepomohlo. Na neurologii mi akorát doporučili pít magnesium. Nevím zda tyto 3 věci spolu nějak souvisí, ale trápí mne, tudíž budu ráda za každou radu. Předem moc děkuji za vaši odpověď. Hezký zbytek dne, Lenka

Odpověď odborníka:

Vážená slečno Lenko. Omlouvám se za pozdní odpověď, dotaz byl až nyní ke mě přesunut. A omlouvám se ještě jednou - možných příčin Vašich potíží je veliké množství a takto na dálku bez možnosti Vás vyšetřit není možné zde nad všemi eventualitami spekulovat, bylo by to zavádějící. Rada je jediná - jakýkoliv zdravotní problém je třeba na prvém místě řešit s praktickým lékařem - ten by měl znát Váš zdravotní stav a životosprávu celkově a tudíž by měl být schopen nejlépe vyhodnotit příčinu potíží. Otoky nohou a časté bolesti hlavy jsou každopádně stavem, který si zasluhuje podrobné zhodnocení. Doporučuji tedy obrátit se na praktického lékaře. Je Vám 19, tedy se budete asi "přesouvat" do péče lékaře pro dospělé, s čímž by měla být spojena podrobná vstupní prohlídka, při které by potíže měly být probrány. K této prohlídce je vhodné se dostavit s výpisem z dokumentace od pediatra - ten by Vám měl předat i kopie jakýchkoliv zpráv z vyšetření, která jste již absolvovala (neurologie...). Přeji Vám, ať je konsultace lékaře pro Vás přínosná a brzké zlepšení stavu!

MUDr. Aleš Ducháček
MUDr. Aleš Ducháček

Specializace: Všeobecné lékařství
Pracoviště: Praktický lékař, Praha

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: