Otook kotníku v sádře

Dobrý den, v úterý mi byl diagnostikován "decentní výron" a dali mi sádru (rtg bez nálezu). Sice to pořád trošku bolí, což je po necelém týdnu asi ještě normální, ale trápí mě jiná věc - po delší chůzi nebo stání cítím, jak se prostor stísňuje a vnější kotník natéká. Čím je to způsobeno? Je to problém hodný konzultace s chirurgem? Bojím se tvorby trombů a podobných komplikací. Děkuji.

Odpověď odborníka:

Patrně se jedná o ztištění, tlak v sádře při otoku, Kontrola by se měla provést a to neodkladně, sádra pokud je cirkulární, po celé délce proříznout tak aby končetina byla uvolněna. Současně se dává medikační prevence případného zánětu hlubokých žil. Zajďte si na chirurgickou ambulanci v místě bydliště.

MUDr. Milan Navrátil
MUDr. Milan Navrátil

Specializace: Chirurgie a traumatologie
Pracoviště: Úrazová nemocnice v Brně

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: