Otoskleroza

  • Dotaz od: Hana Svobodová
  • Publikováno: 11.10.2009
  • uLékaře.cz

Dobrý den,mám otosklerozu,ale prý na té nižší hranici,takže vcelku vpohodě,i když šepot neslyším.Na operaci se prý můžu rozhodnout kdy chci, že je dost času.Ale četla jsem na internetu diskuzi převážně žen, které ji prodělaly a u většiny nedošlo ke zlepšení a někdy dokonce ke zhoršení až asi na 3případy,které si to chválily.Předpokládám, že pokud bych na operaci šla, tak očekávám zlepšení,jinak to asi nemá smysl,abych skončila s naslouchadlem.Jaká je pravděpodobnost,že operace je úspěšná při této diagnóze a můžu si vybrat jestli narkózu nebo lokální umrtvení?A jaký je rozdíl mezi implantátem ze zlata a titanu.Díky za odpověď

Odpověď odborníka:

Dobrý den, tato speciální problematika jistě žádá speciální diskusi s odborníkem, který se jí denodenně zabývá. Uspěch operace závisí na mnoha faktorech, nelze nikdy nic předjímat a druh implantátu i druh narkosy prodiskutujte s odborníkem poté, co se pro operaci jistojistě rozhodnete. Z internetu bych si rozhodně názor nedělala, píší tam lidé, kteří jsou většinou nějak zklamaní a nespokojení a hledajíc další pomoc, píší nespokojené příspěvky. Říkejte si, že ti, kteří mají po operaci zlepšení, nemají důvody, proč psát - ptejte se proto na ůspěšnost operace zase jen odborníka - operatera, který vám bude operaci provádět, k němu potom chodí pacienti na kontroly a on ví, jaká je ůspěšnost jeho zásahů (zpětná vazba, která každého lékaře zajímá). Přeji mnoho ůspěchů a štastné rozhodování.

 
Líbí se vám odpověď?
+4 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: