Pád na hlavu a záda, syn 22 měsíců

Dobrý den, dnes mi můj 22 měsíční syn spadl asi z 1 metru na podlahu přímo na záda a hlavu. Nejprve se začal třepat - škubat sebou a potom upadl asi na 10 s do bezvědomí. Zavolala jsem lékaře a bylo mi řečeno, že vše je pravděpodobně v pořádku, že mám dítě jen hlídat. Syn celé odpoledne poplakával, držel si hlavu a velice špatně usínal. Chtěla jsem se zeptat, co pro něj tento pád znamená a zda se může nějak projevit v budoucnosti. Děkuji mnohokrát.

Odpověď odborníka:

Dobrý den, prudký pád na hlavičku by mohl způsobit nitrolební poranění, které by se projevilo během následujících hodin nebo i dnů například poruchami vědomí. V případě nějakých neobvyklých příznaků u Vašeho syna (křeče, "bezdůvodné" zvracení, bolesti hlavy nebo poruchy vědomí) zavolejte ihned lékaře. Pokud se však až dosud nic dalšího nedělo, je velmi pravděpodobné, že náraz na hlavičku neměl žádný vážnější následek a v tom případě ani v budoucím životě pro Vašeho synka neznamená žádný problém a nebude se nijak projevovat.

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: