Pan doktor, chcem sa spytat, ake choroby a mozne nasledky moze sposobit zabudnuty a zaplombovany vrtak v zube? (zaplombo

Pan doktor,pekne a uprimne Vas prosim o Vasu odbornu radu! Som mlada zena, ktora velmi vzdy dba o svoj zovnajsok. Takisto aj zuby- vzdy boli pekne, zdrave, biele a odborne osetrovane. Avsak zostal mi v zube zabudnuty zaplombovany vrtak. Bol tam zaplombovany niekolko rokov. Nasledkom toho som po case prekonala tazku infekciu, silny zapal dasien a v kratkom case mi nezadrzatelne (!) vypadali postupne vsetky zuby! Navyse na dasnach mi vznikli z toho 2 tumory, ktore mi budu onedlho na stomatochirurgii operovat. Pan doktor, moze sa stat, ze tieto nadory budu zhubne? Pripadne, ze sa jedna o rakovinu dasien? A celkovo- podla Vasho odborneho usudku- ake ochorenia a nasledky moze sposobit zaplombovany zabudnuty cudzi predmet v zube? Prosim a verim vo Vasu objektivnost, nezaujatost a otvorenost v odpovedi. Vopred velmi pekne dakujem za Vasu odpoved i za Vas cas! Dovidenia, Dagmar

Odpověď odborníka:

Vážená Dagmar, děkuji Vám za Váš dotaz, předpokládám, že se jedná o zalomený nástroj v kořeni zubu. Určitě nemůže způsobit zhoubné bujení, pokud ale část kořene pod zalomeným nástrojem není ošetřena, může docházet k opakovaným infekcím. Řešením je odstranění zalomeného nástroje, pokud zachování zubu není smysluplné je lepší jej odstranit. Přeji Vám brzké uzdravení. Jan Stuchlík

MUDr. Jan Stuchlík
MUDr. Jan Stuchlík

Specializace: Zubní lékařství
Pracoviště: Dentální klinika Jan Stuchlík

Poradna uLékaře.cz

Nečekejte a poraďte se ihned s naším lékařem!

Rychlá odpověď

již do 6 hodin

Za pár kaček

již od 29 Kč

A bez čekání

žádné čekárny a nemocnice

Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: