Paměťové protilátky

Bylo to myšleno tak,že člověk který měl rizikový pohl.styk při kterém by se nakazil některou pohl.přen.nemocí (hiv,syfilisem,žloutenkou,chlamýdiema,kapavkou) a krátce po riz.pohl.styku se léčil antibiotiky na angínu a kortikoidy na vyrážku,tak za jak dlouhou dobu po vyléčení angíny antibiotiky a vyléčení vyrážky kortikoidy se mu začnou vytvářet paměťové protilátky (neboli Imunoglobulíny G) hiv infekce,syfilisu,žloutenky,chlamýdií,kapavky,které budou prokazatelné v rozboru z krve?

Odpověď odborníka:

To se skutečně nedá jednoduše zodpovědět,mezi tzv.pohlavně přenosné nemoci patří choroby,které jsou vyvolávány značně rozdílnými patogeny,tzv.dynamika protilátkové odpovědi je pro mne neodhadnutelná.Chápu,že je to pro Vás ne zcela příjemné,ale moc bych doporučovala návštěvu u dermatovenerologa a pečlivou konsultaci.Neobávejte se,prosím,nikdo Vás nebude za nic odsuzovat.

MUDr. Barbora Heřmanská
MUDr. Barbora Heřmanská

Specializace: Praktické lékařství
Pracoviště: Praktická lékařka pro dospělé

 
Líbí se vám odpověď?
-2 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: