Panická úzkost,deprese

Dobrý den,chtěla bych se zeptat.Po výměně AD z Citalonu na Asentru ted už 11den čekám zdali mi zabere,vím trvá to trochu déle ale člověk musí vydržet.Moje psychiatrička mi postupně zvedá dávku z 11/2 na 2 tablety 50mg asentry,prý kdyby to nezabralo tak začít postupně přidávat i Prosulpin 50mg půl tablety.Jsem z toho celkem překvapená brát další léky.Prý kdyby Asentra nezabrala tak ten Prosulpin se s ní dobře doplňuje.Už jsem taková zoufalá z těch léků ale nejsem pořád v pohodě.Stále doufám že časem ta asentra zabere ale je hrozné ty stavy vydržet..Máte s tímto nějakou zkušenost děkuji za odpověď.

Odpověď odborníka:

Dobrý den těžko říci na obecné úrovni. Jednak je to záměna léku za lék ze stejné skupiny. TJ SSRI za SSRI, nicméně i toto může někdy pomoci. Všeobecně se účinek antidepresiv hodnotí za 4-6 týdnů, já osobně, pokud není tendence ke zlepšení 3-4 týden po nasazení léků, je šance že se něco bude pozitivního díti další týdny velmi malá, nicméně konkrétně je nutné o tom komunikovat se svým psychiatrem. S pozdravem MUDr. Miroslav Sekot

MUDr. Miroslav Sekot
MUDr. Miroslav Sekot

Specializace: Psychiatrie
Pracoviště: Hélio - centrum pro duševní zdraví

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
 
 
Pokud se šíří karcinom prostaty do kostí, pomohou léky i radikální zákrok
Chřipka a kojení
Články: Chřipka a kojení
Pomalu nastává období, kdy...
Ženy v ohrožení aneb Bezbolestný infarkt
Články: Ženy v ohrožení aneb Bezbolestný infarkt
Nejnovější výzkumy odhalily...
Pěšky nebo na kole - Tipy na výlety
Naposledy čtené: